Facebook Image

Gamification

Wat is gamification precies?
Gamification is het inzetten van spel-elementen in situaties die geen spel zijn. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden om bepaalde zaken interessanter of aantrekkelijker te maken. Er zijn ook veel voorbeelden van gamification te vinden in jouw dagelijks leven. Zo kun je in veel winkels meedoen aan spaarprogramma's. Dit is een mooi voorbeeld van gamification in de praktijk; door het sparen van moestuintjes, voetbalplaatjes of 'gewone' spaarpunten ben jij naast een consument (vaak ongemerkt) ook een speler. 

Waarom hebben wij een pagina gewijd aan gamification?  
Wij hebben een puntensysteem gemaakt, waarbij verschillende game-elementen worden geïntegreerd in het onderwijs.
Dit puntensysteem is voor basisscholen gemakkelijk inzetbaar. Natuurlijk kan een aangepaste versie worden gemaakt voor in andere situaties. Het puntensysteem wordt doorgaans gebruikt in klassen, waarbij kinderen gemotiveerd worden om zich goed in te zetten. De standaardversie is gratis te downloaden en mag je als leerkracht in je klas gebruiken. Wij stellen het erg op prijs als je ons wilt laten weten wat jouw ervaringen zijn met ons puntensysteem. Dit kun je doen door ons contactformulier in te vullen.

Ben je van plan ons puntensysteem te gebruiken?
Op de eerste pagina staat in het kort beschreven hoe het puntensysteem gebruikt dient te worden. Heb je alsnog vragen? Vul dan gerust ons contactformulier in en wij zullen contact met je opnemen. In het puntensysteem is ook ruimte overgelaten voor het invullen van de beloningen; de presentjes die de kinderen verdienen wanneer zij zich in een bepaald level bevinden. Er volgt nu een aantal voorbeelden van beloningen:

  • Een "klassenbeker"
    Een beker waaruit een kind mag drinken tijdens de pauzes.
  • Een puzzelstuk
    Print een blaadje uit met daarop een beloning die de gehele klas krijgt (zoals een film kijken in de klas). Knip het blaadje in zoveel puzzelstukjes als dat er leerlingen zijn. De puzzelstukjes worden verdiend door de leerlingen en vervolgens op een speciale plek in de klas gelegd/opgehangen. Zodra alle leerlingen in het betreffende level zijn, en dus alle puzzelstukjes geplaatst zijn, wordt op de puzzel zichtbaar welke beloning de gehele klas krijgt.  
    Op deze manier kun je leerlingen motiveren om elkaar te helpen hetzelfde level te bereiken.

 

Download
De downloadbare versie van ons puntensysteem is slechts de basisversie. Wil je een gepersonaliseerde versie met nóg meer mogelijkheden, zoals meer dan 30 naamvelden, levels met bepaalde titels, meer tabbladen voor vakken, een andere opmaak, meer levels, grafieken waarmee je de vooruitgang van leerlingen kunt aflezen of iets heel anders? Stuur ons dan een berichtje via ons contactformulier.


Download de basisversie van het puntensysteem hier:
Puntentelling Brankiegames Versie 1.0

 

 

Klantenservice

Vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen!
Naam
E-mail